HylaFAX The world's most advanced open source fax server

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [hylafax-users] Multiple "MODEM No carrier"

Antonio Almodóvar wrote:

I've made a call to the modem. The modem answers but it seems that the
modem doesn't detect the hangup. The modem stays waiting for carrier.
I've changed the modem class from 1 to 2.1, and the modem works well.
What's going on? Maybe line polarity issues?

Analog modems aren't typically capable of detecting a hangup. Instead, your telco or your PBX is probably giving a "busy" signal after the hangup, and in Class 2.1 the modem is detecting the busy tone. In Class 1 we have no mechanism to detect a busy tone after the initial call connects. And, unfortunately the Agere chipset on your modem is erroniously giving a "CONNECT" message on that tone:

Oct 01 12:09:43.28: [ 8035]: <-- [9:AT+FRH=3\r]
Oct 01 12:09:43.73: [ 8035]: --> [7:CONNECT]
Oct 01 12:09:44.68: [ 8035]: --> [2:10 03]
Oct 01 12:09:44.68: [ 8035]: --> [10:NO CARRIER]

So this is something that needs to be "fixed" in the HylaFAX Class 1 driver. I did get your last message, and I will get that fix done soon.


____________________ HylaFAX(tm) Users Mailing List _______________________ To subscribe/unsubscribe, click http://lists.hylafax.org/cgi-bin/lsg2.cgi On UNIX: mail -s unsubscribe hylafax-users-request@xxxxxxxxxxx < /dev/null *To learn about commercial HylaFAX(tm) support, mail sales@xxxxxxxxx*

Project hosted by iFAX Solutions