HylaFAX The world's most advanced open source fax server

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [hylafax-users] asterisk + iaxmodem + hylafax

gibbe gabba wrote:

hylafax doesnt seem to detect a carrier signal.

Your log shows that *iaxmodem* didn't detect a carrier signal. (Carrier detection is done largely on the modem-side.) So this is probably an issue with the call audio itself or (less-likely) with iaxmodem. There is an extremely remote chance that it is a HylaFAX issue.

So my recommendation would be to...

1) take a look at your zttest results. Run zttest... let it run for a minute. If you get anything less than 99.98% then there is probably a hardware configuration problem that you need to address to allow the zap device more interrupt resources (e.g. move the card to a different slot).

2) make an audio recording and send it to me (read the README file found in the iaxmodem source code on how to do this... or http://iaxmodem.sourceforge.net/howto.php)

And in the remote chance that it is a HylaFAX issue...

3) you could upgrade to HylaFAX+ 5.1.9 (http://hylafax.sourceforge.net) which handles this kind of situation you show in the logs slightly different, and may cause for a different outcome.


Based on my experience, chances are that the problem is that you're either using VoIP for faxing (uh-oh) or your zap card is misconfigured and the zttest results will show it.



____________________ HylaFAX(tm) Users Mailing List _______________________ To subscribe/unsubscribe, click http://lists.hylafax.org/cgi-bin/lsg2.cgi On UNIX: mail -s unsubscribe hylafax-users-request@xxxxxxxxxxx < /dev/null *To learn about commercial HylaFAX(tm) support, mail sales@xxxxxxxxx*

Project hosted by iFAX Solutions