HylaFAX The world's most advanced open source fax server

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [hylafax-users] strange situation receiving faxes

hi lee!

thank you very much for your answers!

i already have used the class 2.0 config (config/elsa-microlink-56k-basic-2.0). but this produces the errors i described in my previous mail. so it might not work for me. now i am searching for either a new working modem (what would you suggest that might be buyable in germany?) or a running class 1 config for the elsa microlink 56 k basic. is there any running class 1 known?



Lee Howard wrote:

Thank you for this. Unfortunately, the chipset used is not familiar to me at all.

The modem purports "Class 1.0" but does not appear to support V.34-Fax while supporting +FAR=1, which is like Conexant, but other responses are not like any Conexant chipset I've seen. The modem purports "Class 2.1" but does not support V.34-Fax (which seems an intrinsic property of ITU T.32 Amendment 1)... and that's not like Agere/LSI chipsets that *do* support Class 2.1.

I suppose that it could be an Analog Devices or an SILabs chipset... but we don't have any well-proven prototype in HylaFAX for those chipsets.

We do have an Elsa MicroLink 56k basic prototype for Class 2.0 (config/elsa-microlink-56k-basic-2.0). That should work for you. However, for Class 1.0 you'd need to start from scratch and make adjustments based on performance.



____________________ HylaFAX(tm) Users Mailing List _______________________
 To subscribe/unsubscribe, click http://lists.hylafax.org/cgi-bin/lsg2.cgi
On UNIX: mail -s unsubscribe hylafax-users-request@xxxxxxxxxxx < /dev/null
 *To learn about commercial HylaFAX(tm) support, mail sales@xxxxxxxxx*

Project hosted by iFAX Solutions